vineri, 15 septembrie 2017

RSR (Republica Socialistă România) nu a murit, doar s-a transformat în RSR (Republica Securistă România)

Am trăit experiența străinătății pentru prima dată în 1977, saltuar după 1985 și constant după 1990. Au trecut doar patru zeci de ani.

Am cunoscut personal, zi de zi de-a lungul vieții, pe propria piele, fuga în Diaspora a celor mânați doar de foame, a celor care doreau mai mult de la viața de afară, a foarte puținilor dizidenți autentici sau a celor trimiși și plantați de către fosta sau actuala securitate sau a bezmeticilor fără nici un scop dar ușor de mobilizat pentru orice prostie.

Am trăit toate fazele, de la ascultatul minciunilor și a adevărurilor parțiale sau a manipulărilor de la difuzorul din sat și a radioului Europa Liberă sau Vocea Americii din anii ‘70 până la finețurile supertehnologice ale manipulării maselor prin mass media așa zis liberă din lumea anului 2017 sau a tunurilor mediatice de pe grupurile de socializare care scot oamenii în stradă cu minciuni, pentru nimic și detronează mass media așa zis tradițională prin acceptarea ca vita dusă la abator sau benevol a unei social media anonime și fără nici o regulă pe liberul internet.

Am trecut de la experiența așteptării cu sufletul la gură a scrisorilor din țară trecute pe sub ochiul vigilent al securității și a telefoanelor cu fise care se terminau la jumătatea vorbei până la răspândirea instantanee a oricărei prostii pe facebook și de la singurătatea străinătății până la asociativismul de carton sau de fațadă care bântuie azi prin străinătățuri sau a tentativelor nereușite ale partidelor de sorginte politică românească în Diaspora.

Public, astăzi oricine poate spune orice despre oricine orice fără repercursiuni.

Adevărul nu mai contează. Știrea are impact oricât de mincinoasă este pentru că mai nimeni nu termină de citit vreun titlu înainte de a da share articolului către alți necititori. Despre a înțelege, a analiza, a concluziona sau a pune în practică nu mai este vorba.

Faptul că în Constituție scrie că puterea este a poporului și că Poporul, cu P mare, o exercită prin intermediul aleșilor prin vot popular este doar o minciună tristă dar bună de mestecat prin gură la televizor.

Puterea în România și în afară, la nivel administrativ, este exercitată direct de fostele servicii de securitate și de miliție astăzi devenite servicii de intelligence și poliție (x 10 sau mult mai mult).

Orice altceva este pură ficțiune, prostie sau prosteală pe față. O continua alba-neagra de care nu mai că nu mai scăpăm de sute de ani dar pe zi ce trece acaparează și mai mult din ființa națională, atâta cât mai este.

De la 1848 până azi, năravurile, vicleniile, minciunile, manevrele, manipulările și puținele lucruri bune au rămas aceleași sau s-au agravat.

Într-o țară în care de la Președinte până la șeful de echipă al măturătorilor de stradă trebuie ca absolut toți să treacă prin școlile securității sau miliției sau dacă nu trec trebuie să aibă avizul lor nu mai este nimic de făcut.

Citiți CV-urile publice ale actualilor conducători de la vârf până în profundul țării. Toți sunt absolvenți sau cursanți ai școlilor securității sau miliției în formele lor actuale sau au tacit aprobarea acestor structuri. Pe față se ceartă iar pe ascuns își văd de tâlhăriile cu sau fără gulerele lor albe.

Presa din Diaspora mai are ceva șanse de scărpare dar experiențele ultimilor ani și fărâmițarea unui grup ce începuse să se agrege dar a fost spulberat la intervenția unui pui de securist de la Focșani arată clar că dracul a început să își bage coada peste tot, nu doar în România.

Influența nefastă a politicienilor securiști de România, de toate culorile, se vede cu ochiul liber peste tot în Diaspora. Trebuie doar să ai vederea formată, clară și să nu fii sub solda nimănui.

Este foarte greu de făcut ceva, dar nu este imposibil.

România, de la sine nu se va vindeca. Cancerul este profund și generalizat.

Dacă va exista vreun leac, acesta va veni doar din Diaspora acolo unde această cumplită boală încă nu a ajuns peste tot și unde românii mai știu și despre deznădejdea lui Petre Țuțea nu doar de nebunia lui Salam iar cel mai important lucru este că Diaspora încă virgină nu mănâncă din arginții serviciilor.

Experiența alegerilor prezidențiale din 2016 au demonstrat clar cum poate fi modificată voința boborului și rezultatul votului prin trimiterea cui trebuie, unde trebuie cu ce trebuie. Am clare, din prima linie, exemplele Italia, Anglia, Spania, Germania, Franța, Grecia și Orientul Mijlociu.

Omul de rând dorește mai mult să aibă burta plină și să trăiască bine decât să fie mândru că e roman și frica păzește bostănăria.

Constantin Brîncuși: “V-am lăsat săraci și proști, v-am găsit și mai saraci și mai proști”

Petre Țuțea: “Am stat 13 ani în temniță pentru un popor de idioți”

Mai adaugă ancestralul și mioriticul apetit pentru trădare, dorința tâmpită a multora de a o face pe securiștii sub acoperire și vigilența proverbială a adevăraților securiști și tabloul este complet.

15 Septembrie 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu