vineri, 23 august 2019

Ce NU este Diaspora

Ultimele luni au adus un nou nivel de denigrare a Diasporei, nivel nemaivăzut în istorie.

La această mizerie participă cu un elan demn de o cauză bună personaje pe care la un moment dat chiar le-am crezut cu mintea întreagă, dar nu este prima dată când am surprize proaste.


După mințile lor chinuite, acum, toți băgătorii de seamă, deontologii cu simbrie sau voluntari, neumblații, nevorbiții și toți analfabeții sunt specialiști în ale Diasporei.


Și sunt foarte mulți cei care au găsit vinovatul pentru toate problemele pentru care țara este azi în halul în care este. După cum zbiară corul denigratorilor, românii din afara granițelor sunt de vină pentru absolut tot ce e rău în România, că de'... nu plătesc taxe în țara în care evaziunea fiscală este brand național, că-și lasă părinții în pe seama pensiilor plătite de statul român pe care ei rămașii îl țin în viață de parcă nu în țară au muncit și nu la fondul de pensii românesc și-au plătit părinții singuri contribuțiile, că înscăuneză președinți și politicieini tâmpiți de parcă diaspora ar fi vota cu milioanele. Lista ar putea continua dar nu mai vreau să citez toate mizeriile care azi sunt aruncate pe seama noastră.


Mai sunt și lingviștii care neavând argumente se leagă chiar de cuvântul “Diaspora ”, că e despre evrei, că suntem emigranți economici, că nu am mâncat salam cu soia cu ei în țară, că nu suntem suficient de patrioți cu țara pe care ei au dat-o gratis, că vorbim stricat limba română și suntem doar subiect de miștouri ieftine.

Oricum s-ar chema, românii din afara granițelor, buni sau răi, sunt cei care lipsesc la apelul de seară din țară. Și asta este piatra de moară de gâtul oricui ar fi la putere în România în situația actuală în timp ce omul de rând trăiește pe facebook așteptând de la alții rezolvarea problemelor din viața reală. 
Diaspora este, cu o singură excepție, o oglindă fidelă a României. Au plecat din țară oameni din aproape toate categoriile sociale: medici. ingineri, profesori, funcționari, muncitori calificați, necalificați, oameni fără carte și oameni fără căpătâi, pești, prostituate, hoți, tâlhari, țepari, ducând în traista pribegiei tot ce știau ei mai bine, bun sau rău. Oamenii de omenie rămași în țară au devenit minoritari, speriați, scârbiți și timorați în fața asaltului nemernicilor în slujba statului eșuat indiferent de cine a fost la putere.


Singurele categorii sociale care nu au plecat din țară și au rămas atârnate disperat de sânul vlăguit al bugetului sunt bravii procurori, securiștii, judecătorii și politicienii.

Ei nu al plecat. Oare de ce?

Să fie oare pentru că nu știu să producă nicio plus valoare din capul lor și nu pot exista decât înregimentați și la ordin?

Să fie pentru că frăția secăturilor obediente și servile merge de duduie doar pe pământul românesc?

Să fie oare pentru că din servilism, oportunism, lichelism și viclenie nu se produce suficient afară?

Să fie pentru că nepotismul, clientelismul, amantlâcul și toate derivatele lor se dezvoltă bine doar pe glia strămoșească?


Acum se strânge funia la par în România și într-un stat doborât de paraziții neemigrați dar enumerați mai sus cărora cazurile disperate precum Caracal, Săpoca, Focșani și câte or mai fi neștiute, le cer soluții profesionale nu mai are cine să le rezolve și dau vina unii pe alții. Politicienii autohtoni încercă să adune capital electoral și voturi din orice nenorocire că de altceva oricum nu sunt în stare.


Noi am plecat de voie sau de nevoie iar golul rămas a fost umplut cu multă prostie cu diplome pompoase, cu un număr în creștere exponențială a serviciilor secrete și a sumelor cheltuite de acestea, cu o armată de procurori obtuzi telecomandați, cu judecători părtinitori, cu politicieni în simbria cui marcă banul gros și televiziuni și presă care au transformat ce a mai rămas din țară într-un OTV mult mai nociv decât idea inițială.


Și pentru că răul trebuia să aibă și o etichetă ușor de recunoscut a fost inventat haștagul rezistent.


De fiecare dată când este vorba despre România văd câtă dreptate amară a avut Constantin Brâncuși.


Dar refuz să cred că vom pieri cu toții din prostia și ticăloșia altora.


Diaspora încă nu și-a spus cuvântul.

23 August 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu